Інформація

Дика природа в Італії: Чайка звичайна

Дика природа в Італії: Чайка звичайна

Систематична класифікація та розподіл

Клас: Птахи
Замовлення: Charadriiformes
Сім'я: чайки
Вид: Ларус
Порода: L. ridibundus
Синоніми: Chroicocephalus ridibundus

Знайти його можна з Ісландії майже до всієї Європи та Центральної Азії. Проживання: озера, ставки, величезні очерети, болота, прибережні ставки, міські центри. Населення півночі мігрують. Натомість птахи, що мешкають у нижніх широтах, мають тенденцію до малорухливості. Більшість особин у північній частині Палеарктики мешкають у заболочених центрах Центральної та Північної Європи, але мігрують у середземноморський басейн взимку. Птахи, які гніздяться у Скандинавії, мігрують до Британії, хоча більшість з них летить далі на південь, щоб досягти атлантичного узбережжя Західної Африки.

Чайка звичайна - Larus ridibundus (фото www.darrensfreewallpapers.com)

Чайка звичайна - Larus ridibundus (фото www.avibirds.com)

Чайка звичайна - Larus ridibundus (фото www.wildaboutbritain.co.uk)

Відмінні персонажі

Середня вага: 200-400 гр
Довжина: 34-37 див
Розмах крил: 100-110 див

Самець і самка мають однакову поживність з переважно білим, сірим і чорним забарвленням. У весільній сукні голова вкрита темно-коричневою капюшоном, а навколо ока біле кільце. Поза репродуктивним періодом коричнева шапка зникає; залишається лише цятка за оком і трохи помітний відтінок на голові. Дзьоб і ноги темно-червоні, крила і сіра спина з білими і чорними крильцями з типовим дизайном. Неповнолітні мають строкату коричневу забарвлення і поступово набувають поживу дорослих приблизно за 2 роки. Інша інформація

Біологія

Хоча це морський вид, він взяв звичку часто відвідувати оброблювані та міські території. Він живиться, купаючись і збираючи їжу з поверхні води, або занурюючи голову під поверхню. Дорослі виявляють більшу здатність знаходити їжу, ніж молоді, і з цієї причини молоді люди менш підозріло ставляться до чоловіків, оскільки вони можуть отримувати їжу від них. Коли харчових ресурсів не вистачає, звичайна чайка краде здобич, яку спіймав особина одного або іншого виду.
Гніздиться у великих колоніях, які займають великі площі. Відстань між одним гніздом та іншим становить 5 метрів, і його можна опустити до 1 метра в найбільш переповнених колоніях (з більш ніж 1000 пар). Гніздо шириною 50 сантиметрів, розміщується на землі або серед низької рослинності заболочених земель. Самка відкладає в середньому 3 яйця на виводку, а інкубація триває від 22 до 26 днів. Зазвичай є лише один розплод, який відбувається в кінці квітня - початку травня, але іноді може бути замісний розплод, який має місце на початку липня. Після того, як пара поселилася в колонії, вона стає дуже територіальною і захищає свою гніздову територію від зловмисників, навіть того ж виду. Вони позначають свою територію, чітко розмежовуючи площу від 9 до 12 квадратних метрів. Межі цієї території можуть постійно змінюватися після суперечок із сусідніми парами.


Відео: Газ 13 Чайка (Жовтень 2021).